Get in Touch
Pomaknite se navzdol
Tags
Kategorije
//Digitalni obisk muzeja z aplikacijo Audi Tradition

Digitalni obisk muzeja z aplikacijo Audi Tradition

Tags :

V Audijevem muzeju v Ingolstadtu je na ogled posebna razstava, posvečena znamki NSU in njeni pestri zgodovini. Sočasno z razstavo je izšla tudi nova aplikacija Audi Tradition, ki služi kot virtualni vodnik po muzeju, obenem pa omogoča ogled razstave tudi na daljavo.

Model NSU Ro 80
Gertrude Eisemann na motociklu znamke NSU z močjo 2 KM
Fotografija v ozadju prikazuje “mojstrico motocikla” Gertrude Eisemann na motociklu znamke NSU z močjo 2 KM. Leta 1905 je postala prva motoristka, ki je zmagala na dirki na dolge proge Eisenach – Berlin – Eisenach s povprečno hitrostjo 42 km/h.
NSU Wankel Spider
NSU Wankel Spider je bil prvi serijsko izdelan avtomobil, ki ga je poganjal rotacijski batni motor. V ozadju je model Ro 80.
Pletilni stroj iz osemdesetih let 19. stoletja.
Pletilni stroj iz osemdesetih let 19. stoletja.

2023: Praznovanje 150. obletnice znamke NSU z razstavo v Neckarsulmu

Zgodovina podjetja NSU, ki je svojo pot začelo z izdelavo pletilnih strojev in koles in nato preraslo v proizvajalca motornih koles in avtomobilov, odraža razvoj na področju mobilnosti v Nemčiji. Po besedah kustosa razstave Stefana Felberja je znamka NSU impresiven prikaz tega, kako zelo se je mobilnost spremenila v zadnjih 150 letih. “Razstava v Ingolstadtu je uvod v 150. obletnico znamke NSU v naslednjem letu, ki jo bomo obeležili z veliko razstavo v Neckarsulmu,” je povedal Felber.

Eden od vrhuncev trenutne razstave v Ingolstadtu je NSU Wankel Spider, prvi avtomobil, opremljen s standardnim rotacijskim batnim motorjem. Dvosedežni kabriolet, ki ga je zasnoval legendarni italijanski oblikovalec Guissepe Bertone, je bil senzacija na avtosalonu IAA leta 1963. Med eksponati je tudi zadnji model, ki so ga razvili pri NSU, Volkswagen K 70. Štirivratna limuzina s tremi stranskimi stekli in harmonično obliko je bila zamisel Clausa Lutheja, takrat glavnega oblikovalca pri NSU, ki se je podpisal tudi pod prelomno obliko modela Ro 80 – na razstavi lahko vidite različico Ro 80 iz leta 1977.

Najhitrejši motocikli svojega časa

Med številnimi razstavljenimi motocikli je tudi motocikel z največjo prostornino, kar jih je izdelala znamka NSU. Motocikel iz leta 1914 je poganjal dvovaljni motor z močjo 8 KM in je bil najmočnejši, najhitrejši in najdražji serijski motocikel svojega časa. Takrat je moral delavec za motocikel, ki je stal 1.575 nemških mark, delati skoraj dve leti, saj so delavci v povprečju zaslužili le okoli 900 mark na leto. Na posebni razstavi pa si lahko ogledate tudi najhitrejši motocikel iz petdesetih let prejšnjega stoletja, NSU-jev rekordni Delphin III, ki je leta 1956 dosegel najvišjo hitrost 339 km/h.

Doživite znamko Audi

Prenesite aplikacijo Audi Tradition:

Vabljeni tudi k obisku spletne strani Audi museum mobile (v angleščini) in virtualnem ogledu muzeja.

  • 0 Comment

IMATE VPRAŠANJA ZA NAS

AvtoJarc © 2021, vse pravice pridržane.

Izdelava strani