Get in Touch
Pomaknite se navzdol
Tags
Kategorije
//Od kod prihaja vaša elektrika?

Od kod prihaja vaša elektrika?

Tags :

V času, ko na poslovanje podjetij vse bolj vplivajo tudi stroški elektrike, je še bolj pomembno, od kod ta prihaja. Za podjetja najvarnejša, hkrati pa za prihodnost tudi najugodnejša in trajna rešitev je pridobivanje električne energije iz lastne sončne elektrarne.


Ste tudi v vašem podjetju ugotovili, da so stroški za elektriko v zadnjih mesecih močno narasli? Kar se je zdelo še ne dolgo nazaj nepredstavljivo, je danes realnost: cene ponekod tudi skokovito naraščajo, prihodnost pa je nepredvidljiva. Že če v vašem podjetju ponujate storitve, imajo računi na primer ogrevanje in hlajenje poslovnih prostorov velik vpliv na stroške. Če pa imate lastno proizvodnjo in so vaše potrebe večje, je vpliv stroškov za elektriko na vaše celotno poslovanje še toliko bolj pomemben, včasih celo usoden.

Sončna elektrarna kot del celo(s)tne rešitve
Poraba električne energije v podjetjih, med drugim tudi zaradi večjega števila električnih avtomobilov, ki postajajo tudi pomembni deli poslovnih voznih parkov, bo še rasla. V sodobnem poslovanju je zato čas za cenovno ugodnejše, ob tem pa tudi čistejše, še bolj trajnostno naravnane rešitve, s katero znižate odvisnost od zunanjih sistemov in ponudnikov.

Čas je za lastno sončno elektrarno. S to si lahko vaše podjetje samo priskrbi energijo iz obnovljivih virov, zniža račun za elektriko, ne onesnažuje okolja in si zagotovi nemoteno delovanje ob minimalnem vzdrževanju.


Za koga je primerna sončna elektrarna? Investicija se še posebej izplača podjetjem, ki imajo večjo porabo električne energije. Sicer pa se naložba v sončno elektrarno obrestuje že pri letni porabi, večji od 5.000 kilovatnih ur.

Solarne module lahko postavimo danes na tako rekoč vsako stavbno površino, ki jo večji del dneva obseva sončna svetloba. Najučinkovitejša je postavitev na strehe objektov, obrnjene proti soncu. Sončni moduli pa se dajo vgraditi tudi na fasade stavb, garaže, tudi na talne površine … skratka kamor koli, kjer jih lahko doseže sončna svetloba. Poenostavljeno to pomeni, da je tudi vaš poslovni objekt – ali prostor ob njem – primeren za postavitev sončne elektrarne.

Za proizvodnjo, za vzdrževanje objekta, tudi za polnjenje električnih vozil, če ste se zanje že odločili ali pa jih načrtujete v prihodnje, si torej lahko zagotovite lastno rešitev. Pri poslovnih potrebah vam gre na roko tudi to, da je poraba v podjetju praviloma največja takrat, ko je največja tudi proizvodnja električne energije: podnevi. Naslednji korak, če se ob izračunih glede na vaše potrebe in kapacitete izkaže, da je to smiselno, pa je lahko tudi lastni hranilnik električne energije. Ta lahko shrani del presežno ustvarjene energije ali pa poskrbi za samostojno omrežje, ki zagotovi nadaljnjo oskrbo z električno energijo, če pride na primer od motenj ali prekinitve pri oskrbi iz zunanjega omrežja.

Preprosta odločitev, preprosto vzdrževanje
V poslovnem okolju se pogosto pojavi vprašanje, kdo v podjetju bo projekt, kot je postavitev sončne elektrarne izpeljal in kdo bo nato skrbel za delovanje sistema. Tu je rešitev sodelovanje s sistemskim ponudnikom celostnih rešitev, ki jih pri nas ponuja znamka MOON. Ta ponuja sončne elektrarne najrazličnejših zmogljivosti, primerne tudi za večje zasebne in poslovne objekte. MOON-ovi strokovnjaki v prvem koraku ponudijo strokovno svetovanje, na lokaciji poslovnega objekta preverijo možnosti in morebitne omejitve, izračunajo primerno kapaciteto in velikost. Nato se lotijo načrtovanja, pomagajo in svetujejo pri pridobivanju soglasij ter poskrbijo za montažo. Ko začne sončna elektrarna delovati, pa MOON-ov zaledni sistem poskrbi tudi za nemoteno delovanje in pregled. Gre za vse bolj razvite rešitve, katerih končni cilj je celosten sistem energetskega upravljanja v objektu, ki stalno spremlja potrebe in stanje v električnem omrežju, jih napoveduje, optimizira porabo ter omogoča, da podjetje maksimalno izkoristi energijo, ki jo ima na razpolago. S tem je dosežen tudi končni cilj: zniževanje stroškov električne energije in posledično boljše poslovanje.

5 korakov do sončne elektrarne
Da bo pot do cilja čim krajša in cenovno optimalna, rezultat pa najvišja kakovost, so tu izhodišča.

1. Najprej je treba sprejeti odločitev o finančni konstrukciji projekta, izbrati možnost postavitve glede na lokacijo, ocenjeno letno porabo objekta in pridobiti morebitna dovoljenja. Pri tem vam pomagajo strokovnjaki MOON, ki vam svetujejo, da izberete primerno moč elektrarne, in pomagajo preračunati njeno proizvodnjo, si ogledajo lokacijo in izdelajo idejno zasnovo ter pripravijo ponudbo.

2. Sledi podpis pogodbe in pooblastila za urejanje dokumentacije. Če se odločite za sončno elektrarno MOON, za vas v MOON-u pripravijo vse potrebne listine, na primer vloge za pristojnega distribucijskega operaterja (soglasje za priključitev). Dokumentacijo vložijo v vašem imenu in izpeljejo druge potrebne postopke.

3. Roki za izdajo soglasij in dovoljenj so lahko daljši, zato se na postavitev sončne elektrarne velja začeti pripravljati čim prej.

4. Ko je projekt izdelan in je pripravljena vsa potrebna dokumentacija, so pridobljena soglasja in pogodbe, se elektrarna fizično postavi, kar po navadi traja le krajši čas (običajno dan ali dva ).

5. Sledijo preizkus, zagon in meritve ter tehnični pregled. Sončna elektrarna je nato pripravljena na delovanje.Dokumentacija in storitve, ki jih potrebujete in jih lahko pripravi MOON:

  • preverjanje lokacije in pogojev za postavitev in priklop elektrarne,
  • izdelava projektne dokumentacije,
  • pridobivanje soglasja za priključitev,
  • pridobivanje nepovratnih sredstev,
  • dobava materiala,
  • postavitev sončne elektrarne,
  • pogodba o priključitvi,
  • priključitev sončne elektrarne na omrežje.

MOON za vse

MOON je blagovna znamka družbe Porsche Slovenija, avtomobilske številke ena pri nas in zastopnika znamk Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, ŠKODA in Volkswagen Gospodarska vozila. MOON ponuja sistemske rešitve na področju e-mobilnosti in trajne, okolju prijaznejše elektrike prihodnosti. Zagotavlja celostno storitev produktov – elektrarne, polnilnice, zalogovnikov – in pripadajoče storitve.

Izberite pravo sončno elektrarno

Oddajte povpraševanje za storitve MOON in se naročite na pregled na vaši lokaciji:

www.moon-power.si

moonpower@porsche.si

Brezplačni telefon: 080 88 46

  • 0 Comment

IMATE VPRAŠANJA ZA NAS

AvtoJarc © 2021, vse pravice pridržane.

Izdelava strani