Get in Touch
Pomaknite se navzdol
Tags
Kategorije
//Zdaj je čas za lastno sončno elektrarno

Zdaj je čas za lastno sončno elektrarno

Tags :

Nepredvidljive cene elektrike lahko močno vplivajo na družinski proračun. Kot kažejo dogodki v zadnjih tednih in mesecih, lahko pomeni to za žep običajnega porabnika tudi občutne podražitve. Napočil je trenutek za preklop v razmišljanju in korak v drugo smer. Čas je za sončno elektrarno.

Iz cone udobja, v kateri nam doslej o tem, od kod dobivamo elektriko, ni bilo treba premišljevati, se premikamo v iskanje rešitev, ki zagotavljajo ugodnejšo ceno, manjšo odvisnost od zunanjih ponudnikov ter trajno in okolju prijazno rešitev. Zakaj?

Na eni strani smo priča prehodu v novo dobo mobilnosti, v kateri električni avtomobili niso več le neoprijemljiv obet za prihodnost, ampak so že osvojili ceste tudi pri nas. Tisti, ki razmišljajo ali si že lastijo električni avto, so vsaj že pomislili tudi na lastno sončno elektrarno. Hkrati tudi doma vse več razmišljamo o potrebah po elektriki. Najbolje to vedo tisti, ki gradijo svoj novi dom in računajo, koliko elektrike in od kod bodo potrebovali. Hkrati pa se, še posebej ob lokalnih in globalnih krizah in dogodkih, na katere nimamo nobenega vpliva, vse bolj zavedamo, kakšno prednost si lahko ustvarimo, če smo sposobni elektriko pridobivati tudi sami.

Prihranek na dlani
Z lastno sončno elektrarno si znižamo račun za elektriko, ki jo uporabljamo za ogrevanje ali klimatiziranje doma, razsvetljavo, kuhanje, pralne in pomivalne stroke in druge potrebe, kot so tudi dodatne napeljave okrog doma (na primer ogrevanje vode v bazenu ali pa ogrevane zunanje talne površine, ki preprečujejo poledico neposredno pred vhodom). Zadnja stvar, ki si jo doma želimo, je gotovo razmišljanje o tem, ali sploh (oziroma kdaj) prižgati kakšno napravo, kakšno temperaturo si privoščiti …

Sončna elektrarna se splača že pri porabi pet tisoč kilovatnih ur elektrike na leto. Tudi doba, v kateri se naložba v elektrarno povrne, je relativno kratka, od sedem do deset let. Odvisna je od velikosti same sončne elektrarne – z velikostjo se niža cena na kilovat. Z elektrarno pa ne skrbimo le za lastne sprotne potrebe, ampak pridobljeno energijo lahko shranjujemo tudi v hranilnik električne energije (odločitev zanj v povezavi s fotovoltaiko je zelo smiselna) in nato uporabimo v času, ko sončna elektrarna nedeluje (recimo ponoči). S tem poskrbimo, da ne trošimo elektrike v časovnih intervalih, ko je njena cena iz zunanjega omrežja še višja.

Postavimo jo lahko (skoraj) kamorkoli
Časi, ko so bili sončni moduli na strehah hiš redkost, njihovi lastniki pa praviloma tehnološki zanesenjaki, ki so do potankosti poznali sisteme pridobivanja sončne energije, so že daleč za nami. S sodobnimi sončnimi elektrarnami se da sončna elektrarna postaviti praktično na vsako površino, ki je dovolj izpostavljena sončnim žarkom oziroma svetlobi. V praksi se kaže, da je velika večina lokacij v Sloveniji primerna za postavitev. Postavitev sončnih modulov se izvede na strehe na vzhodni, zahodni ali južni strani. Dodatna možnost je postavitev na fasade, garaže, nad terase ali celo na talne površine – torej povsod, kamor seže sončna svetloba.

Prijazna okolja, preprosta za vzdrževanje

Sončne elektrarne niso le dolgoročno smiselna cenovna odločitev, ampak tudi okolju prijazna rešitev. Izkoriščanje obnovljivih virov energije je hkrati tudi preprosto in trajno. Sistema ni treba polniti, je brez premikajočih se delov in deluje zelo tiho. Vzdrževanje je minimalno, tako da večjih stroškov z njim ni.

Vse na enem mestu

Sončna elektrarna se vsekakor splača. Odveč pa je tudi dvom, ali smo takemu projektu kos. Odločitev za sončno elektrarno v sodelovanju s strokovnjaki je preprosta, enako pa velja za izvedbo. Najpreprostejša, časovno najhitrejša, cenovno optimalna pot je odločitev za ponudnika, ki ponuja izvedbo »na ključ«. Tak ponudnik je pri nas znamka MOON. Ta ponuja sončne elektrarne najrazličnejših zmogljivosti, primerne za enodružinske domove kot večje zasebne in poslovne objekte. Hkrati pa MOON zagotovi

izvedbo celotnega postopka: začetno strokovno svetovanje, ogled objekta na lokaciji, izračun primerne velikosti, načrtovanje, pomoč in nasvete pri pridobivanju soglasij ter montažo. MOON ponuja ob sami elektrarni tudi paket celostnih rešitev, v katerega sodijo tudi hranilniki in polnilne postaje za vozila, upravljanje sistema in vzdrževanje – skratka vse, kar potrebujemo za to, da imamo pridobivanje in porabo električne energije čim bolj pod nadzorom in v svojih rokah.

Izberite pravo sončno elektrarno

Oddajte povpraševanje za storitve MOON in se naročite na pregled na vaši lokaciji:

www.moon-power.si

moonpower@porsche.si

Brezplačni telefon: 080 88 46

  • 0 Comment

IMATE VPRAŠANJA ZA NAS

AvtoJarc © 2021, vse pravice pridržane.

Izdelava strani