Get in Touch
Pomaknite se navzdol
Kategorije
//P308 SLOVENSKI AVTO LETA

P308 SLOVENSKI AVTO LETA

Novi PEUGEOT 308 izbran za Slovenski avto leta 2023

16. januarja 2023 je žirija izbora »Slovenski avto leta« razglasila novi PEUGEOT 308 za zmagovalca med 25 kandidati in 5 finalisti. Peugeot je tako že tretjič v zgodovini izbora zmagovalec avta leta, s serijo 300 pa je bil finalist kar štirikrat. Prvi naziv mu je prinesel prav predhodnik modela 308, Peugeot 307, ki se je z naslovom okitil leta 2002, leta 2017 pa je bil z nazivom Slovenski avto leta okronan Peugeot 3008. Letošnji naziv je pripadel dvema karoserijskima različicama novega PEUGEOTA 308: petvratni limuzini in karavanu SW.

V tržno zanimivem segmentu C je Peugeot 308 ponudil optimalno kombinacijo dizajna, funkcionalnosti, varnosti in prijaznosti do okolja. Napredni pogoni, informacijska povezljivost, kakovostna dodelava in pričakovano ugodno razmerje med plačanim in prejetim ga uvrščajo med najboljše novosti na slovenskem  trgu v preteklem letu.

Prejem naslova Slovenski avto leta 2023 potrjuje, da gre za izjemen avtomobil. Peugeot 308 prinaša novosti v paleto kombi limuzin in karavanov v segmentu C. Krasi ga nov logotip in zapeljuje z ostrimi linijami in atraktivnim dizajnom. Identiteta znamke Peugeot je vtkana v privlačen dizajn, s pokončnimi LED lučmi spredaj in tremi svetlobnimi linijami zadaj. Novi Peugeot 308 navdušuje s svojimi dinamičnimi lastnostmi, učinkovitostjo in napredno tehnologijo, s prostornostjo pa je v samem vrhu razreda. Inovativni i-Cockpit® (kompaktni volan, digitalna instrumentna plošča v višini oči, osrednji zaslon na dotik s prilagodljivimi gumbi) in sistemi za pomoč vozniku so tehnološko najnovejše generacije.

Kupce prepriča z oblikovno zasnovo, tehnologijami in pestro ponudbo učinkovitih motorjev, izberejo pa lahko tudi enega od različnih pogonskih sklopov. V ponudbi so priključni hibridni (PHEV), bencinski in dizelski motor, katerim se bo v kratkem pridružil še 100-odstotno električni motor. Novi 308 ponazarja vrednote znamke Peugeot, kot so stil, odličnost in emocije. Od lansiranja v Sloveniji je bilo prodanih že 600 vozil, največ v različici Allure Pack 1.2 PureTech 130 s samodejnim 8-stopenjskim menjalnikom za katerega se odloči kar polovica vseh kupcev.

»Zelo smo veseli nagrade in ponosni, da je Peugeot 308 prejel nagrado Slovenski avto leta 2023. Zmago si je priboril zaradi vseh svojih kakovostnih lastnosti in tudi zaradi tega, ker pokriva večino potreb uporabnikov. Ne glede na njihove potrebe, navade, sredstva ali želje, lahko kupci v izboru 308 najdejo vozilo, ki jim ustreza, saj je zapeljivo, funkcionalno in dostopno. Peugeot 308 je vsled navedenega na novo definiral in postavil kriterije v segmentu kombi limuzin,« je dejal Adam Kavšek, direktor P Automobil Importa,  uvoznika vozil Peugeot.

Z veseljem ga lako preizkusite pri Avto Jarc. Naročite se na testno vožnjo na številki 024503400 ali preko maila prodaja@avtojarc.si 

  • 0 Comment

IMATE VPRAŠANJA ZA NAS

AvtoJarc © 2021, vse pravice pridržane.

Izdelava strani