Get in Touch
Pomaknite se navzdol
Kategorije
//Veliki servis pri Avto Jarc

Veliki servis pri Avto Jarc

Ugodna menjava zobatega jermena in veliki servis za avtomobile starejše od 4 let

Veliki servis, menjava zobatega jermena ali tudi glavni servis predstavlja ključno vzdrževalno opravilo za vaš avtomobil. Zobati jermen igra vitalno vlogo v delovanju vašega avtomobila, saj je pod stalnim visokim naporom, obratuje z več kot 1000 vrtljaji na minuto in nosi znatno obremenitev. Zaradi svoje kritične funkcije v motorju in konstantne izpostavljenosti obrabi je redna menjava zobatega jermena nujna za zagotavljanje zanesljivega in varnega delovanja vašega vozila.

Veliki servis Maribor

Izvajanje velikega servisa pri pooblaščenem servisu Avto Jarc prinaša izjemno prednost: dveletno garancijo na opravljeno delo in vse vgrajene dele. Uporaba originalnih delov zagotavlja popolno ujemanje in najvišjo kakovost, kar omogoča natančno vzdrževanje in podaljšuje življenjsko dobo vašega avtomobila. Z izvedenim velikim servisom boste lahko vaš avtomobil uporabljali varno in zanesljivo za mnoge prihodnje kilometre. Poleg tega boste ob vsakem servisnem pregledu prejeli podaljšano asistenco mobilnosti, ki skrbi za vašo brezskrbnost na cesti.

Znaki, da je čas za menjavo zobatega jermena

Redno preverjanje stanja zobatega jermena je ključno za preprečevanje okvar. Redni servisni pregledi so priporočljivi, saj so pri mnogih avtomobilih pregledi zobatega jermena del standardnega vzdrževanja. Strokovnjaki lahko po potrebi jermen zategnejo ali zaznajo razpoke, kar zahteva njegovo predčasno zamenjavo. Poškodovan zobati jermen lahko privede do resnih poškodb motorja.

Najpogostejši znaki okvare zobatega jermena vključujejo:

 • Hrup pri delovanju
 • Obraba tkanine vzdolž reber
 • Poškodbe zob in ob bokih
 • Ločitev zob in tkanine od osnovne strukture
 • Sledi obrabe na strani zob
 • Razpoke na zadnji strani jermena
 • Popolnoma raztrgan jermen
 • Poškodbe povezanih komponent sistema

Pravi čas za menjavo zobatega jermena

Natančne informacije o času za menjavo zobatega jermena so navedene v servisni knjižici vašega avtomobila. Pri določanju pravega časa za menjavo igrajo ključno vlogo prevoženi kilometri, starost jermena, temperaturna nihanja in splošna starost avtomobila, ki lahko pozimi vplivajo na njegovo življenjsko dobo. Menjava zobatega jermena je običajno potrebna med 100.000 in 200.000 prevoženimi kilometri. Zamuda pri menjavi lahko povzroči resne poškodbe motorja, zato je pomembno, da se držite priporočil proizvajalca in opravite servis pravočasno.

Vse, kar morate vedeti o glavnem servisu

Zobati jermen v vašem avtomobilu je ključna komponenta, ki v motorju opravi ogromno število obratov, primerljivo s šestkratnim obhodom Zemlje. Ne odlašajte z opravljanjem glavnega servisa, saj s tem preprečujete morebitne okvare, ki bi lahko nastopile zaradi zanemarjanja. Redno vzdrževanje in pravočasna menjava zobatega jermena sta ključna za preprečevanje resnih in dragih poškodb motorja.

Strgan zobati jermen lahko povzroči obsežne poškodbe motorja ali celo njegovo popolno okvaro. Statistike kažejo, da je več kot polovica okvar motorjev pri starejših avtomobilih posledica nepravočasno zamenjanega zobatega jermena. Uporaba nekakovostnih zobatih jermenov povečuje tveganje za njihov zdrs z napenjalcev, kar lahko privede do katastrofalnih poškodb motorja. Zato je ključnega pomena, da za vaš avtomobil izberete kakovosten zobati jermen in strokovno opravljen servis, ki zagotavlja dolgotrajno delovanje in zanesljivost vašega vozila.

Preverjanje datuma zadnjega velikega servisa pri rabljenih avtomobilih

Pri nakupu rabljenega avtomobila je ključnega pomena preveriti zgodovino servisiranja, vključno z menjavami zobatega jermena. Informacije o datumih velikih servisov običajno najdete v servisni knjižici, če je bilo avtomobil redno vzdrževano pri pooblaščenih ali uradnih servisih. Pogosto je v avtomobilu nalepljena tudi nalepka, ki označuje datum zadnje menjave zobatega jermena, kar je pomemben podatek za oceno trenutnega stanja in morebitnih prihodnjih potreb po servisiranju.

Glavni vzroki za okvaro zobatega jermena

Okvara zobatega jermena lahko nastane zaradi več razlogov, ki vključujejo:

 • Malomarno vzdrževanje avtomobila, ki vodi do prezgodnjih obrab in okvar,
 • Napake pri montaži jermena in napenjalcev, ki lahko povzročijo nepravilno delovanje,
 • Poškodbe ležajev, ki ogrožajo stabilnost in delovanje jermena,
 • Napačna napetost jermena, ki lahko povzroči njegovo prehitro obrabo ali poškodbo,
 • Prisotnost umazanije ali olja na jermenu, kar zmanjšuje njegovo učinkovitost in življenjsko dobo,
 • Napake v pogonu zobatega jermena, ki lahko povzročijo njegovo okvaro ali nepravilno delovanje.

Zavedanje teh vzrokov je pomembno za vsakega lastnika avtomobila, saj pravilno vzdrževanje in pozornost na zgoraj navedene dejavnike lahko znatno podaljšata življenjsko dobo zobatega jermena in s tem celotnega motorja.

Izvajanje velikega servisa pri pooblaščenem servisu Avto Jarc zagotavlja, da bo vaš avtomobil deležen najvišje ravni strokovnosti in kakovosti. Z uporabo originalnih delov in sledenjem natančnim specifikacijam proizvajalca, Avto Jarc zagotavlja, da bo vaše vozilo ohranilo svojo optimalno zmogljivost, varnost in zanesljivost. Strokovnjaki pri Avto Jarc so posebej usposobljeni za delo z vašim modelom avtomobila, kar pomeni, da lahko pričakujete natančno diagnostiko in popravila, ki so izvedena pravilno in učinkovito. Poleg tega veliki servis pri Avto Jarc vključuje temeljit pregled in vzdrževanje ključnih sistemov vašega vozila, s čimer se preprečujejo prihodnje težave in podaljšuje življenjska doba avtomobila. Z izbiro Avto Jarc za vaš veliki servis se tako ne zagotovi le vrhunska servisna izkušnja, ampak tudi mirnost, vedoč, da je vaš avtomobil v najboljših rokah.

 • 0 Comment

IMATE VPRAŠANJA ZA NAS

AvtoJarc © 2021, vse pravice pridržane.

Izdelava strani