Get in Touch
Pomaknite se navzdol
Kategorije
//Avto Jarc – družinsko podjetje s tradicijo

Avto Jarc – družinsko podjetje s tradicijo

Začetki našega delovanja segajo v leto 1989, ko smo s prodajo rabljenih avtomobilov pričeli na posredniški način, skupaj z AVTO MOBIL, tedanjo obrtno dislocirano enoto v Mariboru. 

Naša zgodba pa se je nato zares pričela leta 1993, ko smo podpisali prve koncesijske pogodbe za prodajo in servisiranje avtomobilov, in sicer z blagovnimi znamkami VW, VW Gospodarska vozila in Audi. Od takrat skrbimo za rast in razvoj podjetja ter zaposlenih. 

Posledično smo leta 1996 zgradili sodoben servis na 1.800 m2, z najnovejšo diagnostično opremo, kjer našim strankam nudimo širok nabor kvalitetnih storitev in svetovanja. Pridobitev koncesijskih pogodb namreč pomeni potrditev našega kvalitetnega dela in zaupanja naših partnerjev in hkrati tudi naših strank, saj eno brez drugega ne gre. Kvalitetne storitve, pa tudi razvoj in osebni pristop so namreč tisti, ki stranke privabljajo in še pomembneje – obdržijo.

V naslednjih letih smo podpisali še koncesijske pogodbe za prodajo in servisiranje za blagovne znamke: 

 • Seat leta 2003, 
 • Citroën in Peugeot leta 2020 ter 
 • Suzuki leta 2021. 

S širjenjem ponudbe za pooblaščene servise različni blagovnih znamk vozil se je širila tudi naša preostala ponudba storitev. Cilj in želja je, da strankam nudimo najboljše možne celostne avtomobilske storitve – od nakupa avtomobila, servisov, čiščenja, svetovanja glede financiranja, kleparstva, zavarovanj itd. 

Podjetje, ki želi svojim strankam najbolje svetovati, se mora stalno izobraževati in slediti novostim. Tako tudi v Avtu Jarc posebno pozornost posvečamo napredku v električni mobilnosti. Strankam svetujemo glede nakupa električnih in hibridnih vozil, ki jih imamo kar nekaj tudi v naši ponudbi. V sklopu servisa imamo tudi polnilno mesto za električna vozila. 

Vse večja elektrifikacija vozil vodi tudi v razmislek o vplivu na naše okolje. V električnih in hibridnih vozilih vidimo velik korak naprej k prijaznejši vožnji do okolja. Da pa o tem ne samo govorimo in kažemo načelno podporo takim odločitvam, smo leta 2021 zgradili sončno elektrarno na obeh lokacijah (Ptujska cesta 139 in Matičkova ulica 5 v Mariboru). Na ta način proizvajamo svojo električno energijo za uporabo v poslovnih prostorih in delavnicah ter za polnilno mesto za električna vozila.

Nagrade, ki smo jih prejeli, so potrditev našega predanega dela in motivacija za naprej:

 • mednarodna nagrada: BEST DEALER za AUDI (2006),
 • mednarodna nagrada SEAT GO  (2008), Valencia,
 • trgovec leta za SEAT v Sloveniji (2009, 2010, 2011).

Kot prvo podjetje v avtomobilski branži v Sloveniji se lahko pohvalimo z ISO standardom za prodajo in servis vozil, ki smo ga prejeli že davnega leta 1997. Do današnjih dni ga uspešno recertificiramo in nadgrajujemo (ISO 2000/91). 

Ker se zavedamo, da do uspeha vodi odrekanje in trdo delo, radi pomagamo s spodbudo tudi drugim. Smo ponosni sponzor: 

 • Nogometnega kluba Maribor, 
 • Odbojkarskega kluba Nova KBM Branik, 
 • Boštjana Klineta in 
 • festivala Lent! 

V času samostojne športne poti ekipe Team to aMaze smo bili del ekipe in ponosni sponzor smučarke Tine Maze z ekipo. V vseh teh letih smo med drugim prisluhnili tudi številnim humanitarnim akcijam. Verjamemo, da se dobro z dobrim vrača.

Ob tej priložnosti pa bi se radi zahvalili našim zvestim strankam. Brez vas vsekakor ne bi bili tukaj, kjer smo. Hvala za vse vaše komentarje, pripombe in pohvale. Upamo, da se iz vsake kaj naučimo in rastemo. 

Lepo vabljeni v Avto Jarc!

 • 0 Comment

IMATE VPRAŠANJA ZA NAS

AvtoJarc © 2021, vse pravice pridržane.

Izdelava strani