Get in Touch
Pomaknite se navzdol
Kategorije
//Med finalisti za evropski avto leta 2022 je tudi novi Pegueot 308

Med finalisti za evropski avto leta 2022 je tudi novi Pegueot 308

29. novembra je 61 članov žirije Evropskega avtomobila leta (ang. COTY – Car of the Year), kot enega od 7 kandidatov za zmago 2022 v finale uvrstilo tudi nov Peugeot 308 v limuzinski in karavanski (SW) različici. Člani žirije, ki so izbirali avtomobile v finale, so bili iz 23 držav, med njimi tudi iz Slovenije, ki jo je zastopal Sebastjan Plevnjak iz Avto Magazina.

Presenetljivo je, da za prestižno evropsko nagrado Evropski avto leta 2022 v velikem naskoku prevladujejo električni avtomobili. Le en avtomobil z motorjem na notranje izgorevanje se je uvrstil na seznam, in to je novi Peugeot 308, kar ponazarja, kako je bilo leto 2021 prelomno za popularizacijo električnega pogona.

V finalu za nagrado Evropski avto leta 2022, ki bo podeljena 28. februarja 2022, so:

  • Cupra Born
  • Ford Mustang Mach-E
  • Hyundai Ioniq 5
  • Kia EV6
  • Peugeot 308
  • Renault Megane e-Tech Electric
  • Škoda Enyaq

Peugeot ni prvič izbran za finalista, ampak je to že peti izbor v finale v zadnjih devetih letih, kar govori v prid Peugeotovi kvaliteti in proizvodnji vodilnih vozil na trgu. 

Novi Peugeot 308 je tudi prvi v novi liniji Peugeotov, ki bo nosil nov grb znamke.

Novi Peugeot 308: drznejša oblika in vozna izkušnja

Za novi Peugeot 308 je značilen oster in čuten dizajn, poseduje najnovejšo napredno tehnologijo in izjemno učinkovitost porabe goriva. Ponudba pogonskih sklopov vključuje poleg motorja z notranjim izgorevanjem tudi »plug-in« hibrid različico, kmalu pa bo Peugeot dopolnil ponudbo tudi s popolnoma električnim motorjem.  

Popolnoma novi Peugeot 308, ki bo na naše ceste prispel leta 2022, ima že do sedaj več kot 24.000 naročil, od tega 22 % za hibridno različico, kar pomeni, da potrošniki vedno večji poudarek dajejo na trajnostno mobilnost.

Novi Peugeot 308 SW pritegne pozornost s svojo prednjo masko sodobnega videza. Žarometi pritegnejo pozornost s svojo ostro obliko, ki prispeva k dinamičnemu značaju novega Peugeot 308 SW, ki je opremljen z LED žarometi. Te žaromete vizualno podaljšajo dnevne luči v obliki levjega zoba na sprednjem odbijaču. Svetlobni podpis sovpada s sedanjo Peugeot oblikovalsko identiteto, prepoznavno na prvi pogled.

Nova generacija polavtonomne tehnologije Drive Assist 2.0

Z »Drive Assist 2.0« paketom, ki ga bo znamka ponudila ob koncu leta, bo novi Peugeot 308 SW za še večjo varnost opremljen z najnovejšimi polavtonomnimi sistemi za pomoč pri vožnji. Paket med drugim vključuje prilagodljivi tempomat s funkcijo »start&stop« ter funkcijo opozorila pri zapustitvi voznega pasu.

Prtljažnik s prostornino kar 1634 litrov

Dimenzije novega Peugeot 308 SW na najboljši način izpolnjujejo pričakovanja uporabnikov in ponujajo eno največjih prostornin za prtljago na trgu. Dvonivojska prtljažna tla zagotavljajo praktičnost in modularnost. Ko je dno prtljažnika v spodnjem nivoju, je v prtljažniku na voljo 608-litrski prostor in še dodaten prostor za shranjevanje. Največja prostornina prtljažnika ob zloženih naslonjalih pa dosega kar do 1634 litrov. 

Več učinkovitosti, več udobja

Novi Peugeot 308 SW s svojo prostornostjo, funkcionalnostjo in trajnostjo na veliko pristopa do vedno bolj zahtevnih in osveščenih uporabnikov. Poleg tega pa ima tudi nove strukturne elemente za večjo učinkovitost, varnost, užitek v vožnji in udobje. 

  • 0 Comment

IMATE VPRAŠANJA ZA NAS

AvtoJarc © 2021, vse pravice pridržane.

Izdelava strani