Get in Touch
Pomaknite se navzdol
Kategorije
//Suzuki S Cross – Nova generacija

Suzuki S Cross – Nova generacija

Suzuki S-cross, med drugim je iz imena izgubil tudi kratico SX-4, se na prvi pogled morda ne zdi zelo spremenjen, a je v primerjavi s skoraj veteranskim predhodnikom dejansko pridobil toliko novega, da ga pri Suzukiju govorijo o novi generaciji.

Kot takšnega ga, če ga gledamo od zunaj, odlikujejo predvsem velika pokončna maska hladilnika, ki se nadaljuje v dvignjeni pokrov motorja, in razširi v žaromete. Ki svetijo v tehniki led. Bolj izbočeno poudarjeni so tudi sprednji in zadnji blatniki, precej drugačen pa je tudi zadek.

Bolj imenitna notranjost

Potniški prostor je bil že doslej prostoren, kar velja predvsem za zadnjo klop, in to ostaja lastnost S-crossa  še naprej. Materiali so se izboljšali, prav tako pa tudi infozabavni sistem, ki je doživel precejšen napredek v primerjavi z dosedanjim in se lahko prikazuje preko 7- ali 9-palčnega zaslona.

Možna je tudi povezava z obema glavnima operacijskima sistemoma na pametnih telefonih. Pri Suzukiju so povečali tudi nabor asistenčnih sistemov, ki so večinoma na voljo že v osnovnih različicah opreme in za višje ostanejo le 360-stopinjska kamera in podobni dodatki.

Pod motornim pokrovom je malo sprememb, saj za pogon skrbi 1,4-litrski turbobencinski štirivaljnik z močjo 95 kilovatov in navorom 235 njutonmetrov, ki sprejema električno podporo v obliki blagega 48-voltnega hibrida. Pri pogonu sodeluje s šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom, na voljo pa je prednji in štirikolesni pogon allgrip, ki deluje s pomočjo osrednjega regulatorja, kot ga že poznamo iz drugih štirikolesno gnanih suzukijev. Spomladi sicer pride tudi hibrid na osnovi 1,5-litrskega bencinskega motorja, o katerem pa bo znanega več več pozneje.

Dobava S-crossa bo, tako kot je to trenutno za nove avtomobile že kar splošno veljavno, odvisna od proizvodnje v tovarni in dobav določenih materialov,  za osnovno že precej solidno opremljeno različico pa bo treba plačati vsaj 20.455 evrov.  Najcenejši štirikolesno gnani S-cross stane vsaj 25.355 evrov, najdražji pa 28.125 evrov.

  • 0 Comment

IMATE VPRAŠANJA ZA NAS

AvtoJarc © 2021, vse pravice pridržane.

Izdelava strani